Granskning: Utmärkt och uselt i miljöpolitiken
Naturskyddsföreningen har granskat hur de svenska EU-parlamentarikerna har röstat och engagerat sig i miljöfrågor 2019–2024. Skillnaden är stor.
Granskning: Löften för klimat och natur
Vilka partier vill skydda EU:s urskogar? Vilka säger ja till ett utsläppsfritt EU senast 2040? Och vilka partier vill förbjuda alla PFAS?
EU-val 2024: Valkompass för klimat och natur
Klimatmål, bekämpningsmedel och artskydd. Hur ställer du dig till viktiga frågor om klimat och natur? Jämför dina resultat med partiernas svar.
EU-val 2024
EU och miljöpolitiken
Nästan all lagstiftning och politik om miljö och klimat i Sverige har tagits fram i EU. Men hur är EU egentligen uppbyggt och vilka miljöfrågor står på spel inför valet?
UPprop
För en stark klimat- och miljöpolitik i EU.
Skriv under!
Tiden är knapp. Vi har inte råd med fem förlorade år för klimat och natur. Skriv under uppropet till de svenska EU-parlamentariker som väljs i årets EU-val.
guide
Så kan du engagera dig inför EU-valet
Den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet – ett avgörande val för klimat och natur. Det finns många sätt att engagera dig!
bli medlem i naturskyddsföreningen
Tillsammans är vi starkare
Miljöfrågan är mer akut än någonsin. Trots det ser vi en svensk politik som inte tar natur- och klimatkrisen på fullt allvar. Att vi är många som står upp för miljön och klimatet är avgörande när vi ska påverka makthavare att ta ansvar för klimat och natur. Ditt medlemskap och engagemang betyder att vi kan fortsätta – ännu starkare.
EUROPEISK GRANSKNING
EU-parlamentets miljöförsvarare och bakåtsträvare utsedda
En minoritet av Europaparlamentets 705 ledamöter har agerat för klimat och natur under den gångna mandatperioden. Det visar en ny undersökning som genomförts av fem ledande europeiska miljöorganisationer.