Recept: Ekologiskt bröd
Hembakat bröd är oftast både billigare och godare än butiksköpt. Här är ett recept på frukostbullar som får jäsa över natten. Ingredienserna är enkla att hitta ekologiska i en vanlig butik.
Du behöver:
5 dl fingervarmt vatten
9 dl fullkornsmjöl
20 g salt, gärna finmalet havssalt
Jäst som en större ärta
Gör såhär: Rör ut jästen med vattnet. Lägg i salt och hälften av mjölet och vispa ut det. Häll i resten av mjölet. Rör ihop degen. Den ska vara lös! Låt stå en halvtimme, täck med lock.Ta en degskrapa och vik in degen några gånger.
Låt stå övertäckt i rumstemperatur över natten. Värm ugnen till 250 grader. Lägg bakplåtspapper på plåt. Blöt handen och lägg ut bullarna på plåten. Grädda 12-25 minuter i mitten av ugnen. Hur länge beror på ugnen så testa dig fram.