Recept: Mumsig müsli
Skippa butikshyllans färdiga müsliblandningar och gör en egen istället. Då kan du dessutom se till att den blir gjord enligt din smak men också ekologisk.
Skippa butikshyllans färdiga müsliblandningar och gör en egen istället. Då kan du dessutom se till att den både ekologisk och helt enligt din smak.
Du behöver:
2 mogna/bruna bananer (skalade och delade i bitar)
7 dl havregryn
2,5 dl nötter och frön
1/4 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
En gnutta salt
3 matskedar kokosolja
Sockra med äpplejuicekoncentrat.
Gör så här: Blanda havregryn, frön, nötter, vanilj och salt i en skål. Mixa bananer, olja och eventuellt sötning, gärna med stavmixer. Blanda sedan bananpurén med de torra ingredienserna, använd händerna. Smeten ska bli smulig. Ha i mera torra/blöta ingredienser efter behov.
Sprid ut smeten i ett jämt lager smulor på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15 min. Vänd med en stekspade efter halva tiden.