Café Planet: Fermentera grönsaker
Kombucha, surkål och kimchi är exempel på populär fermenterad eller syrad mat.
Vad innebär det egentligen att fermentera, och vad kan denna process vara bra för?
Karin Falk Dreier, Naturskyddsföreningen Jönköping, och Anna Adolfsson, Studiefrämjandet, visar vägen från vitkålshuvud till en färdig burk surkål.
Kostnad
Aktiviteten är kostnadsfri – du betalar en slant om du vill fika:
Fralla och kaffe/te 35 kronor, bara kaffe/te 10 kronor.
Anmälan:
Anmäl dig här senast den 11 november
Ta med
Ta med en glasburk med lock till surkålen. För att surkålen inte ska mögla rekommenderar vi att du steriliserar burken innan du kommer:
I ugn: Ställ burken i kall ugn och sätta värmen på 180°. Låt stå i 30 min.
I kastrull: Lägg burken i en stor kastrull med vatten. Koka upp och låt koka i 10 min. Tänk på att inte röra insidan av burkarna.