Den hållbara maten
Välkommen till en dag då vi uppmärksammar matens mervärden och påverkan på biologisk mångfald, klimat, miljö och hälsa.
Jönköpings läns Landshövding Brittis Benzler inleder dagen, måltidshistorikern Richard Tellström och flera andra talare och experter guidar genom en fullspäckad dag av inspiration och kunskap. Eva Sundberg, projektledare för MATtanken och sakkunnig kring mat och måltidsfrågor på Jordbruksverket är konferensens moderator. Under dagen kommer du att få ta del av goda exempel och diskutera frågor som resiliens, robusthet samt hur de nya kostråden kan implementeras i linje med ambitionerna i livsmedelsstrategiarbetet.
Dagen riktar sig till tjänstemän, beslutsfattare, producenter och representanter för civilsamhället som bidrar till livsmedelssystemet. I anslutning till konferensen finns möjlighet för organisationer att ställa ut.
Konferensen anordnas inom projektet ”Mer ekologiskt i Jönköpings län”, som finansieras med medel från landsbygdsprogrammet 2014–2020 och som drivs som ett samarbetsprojekt mellan Region Jönköpings län, Refarm Linné, Naturskyddsföreningen och Länsstyrelsen i Jönköpings län.
Var: Elmia, Jönköping
Kostnad: Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag: 28 jan 2025
Anmälan: Konferens - den hållbara maten-Utveckling i Jönköpings län