Utbildning/Kurs

Invasiva främmande växter – teori och praktik

Längtar du efter att kunna bidra med praktisk och konkret miljönytta som gynnar den biologiska mångfalden? Är du nyfiken på att lära dig mer om främmande arter och om hur de sprids? Välkommen att delta i denna studiecirkel om invasiva främmande växter!

I denna studiecirkel får du möjlighet att öka din teoretiska kunskap om invasiva växter för att sedan kunna delta i praktisk bekämpning av invasiva växter. De praktiska exkursionerna planeras tillsammans i gruppen utifrån intresse och tillgänglighet.

Upplägg
Under tre tillfällen i mars och april lär ni er tillsammans om invasiva arter utifrån studieplanen Invasiva främmande växter, som tagits fram av Studiefrämjandet i samarbete med FOR (Fritidsodlingens riksorganisation). Ledare för studiecirkeln är Eva Dalman. Anmälan görs här: https://www.studieframjandet.se/skane-lan/gustav-arrangemang/kurser/2025/mars/invasiva-frammande-vaxter---teori-och-praktik/

Träff 1 tisdag 4 mars: Vad är invasiva arter? Sigrid Magnusdotter från Studiefrämjandet ger en introduktion.

Träff 2 tisdag 18 mars: Vilka är de invasiva arterna i Skåne? Magnus Billqvist från Naturskyddsföreningen ger en överblick.

Träff 3 tisdag 1 april: Hur bekämpas de invasiva arterna? Vad kan vi göra? Cajza Eriksson från Länsstyrelsen i Skåne ger en bild av dagsläget för bekämpningen.

Praktiskt
De teoretiska tillfällena av studiecirkeln äger rum i Fontänhuset, Magle St kyrkogata 5 223 50 Lund. Träffarna håller på kl. 18–20.

Vid första tillfället kommer alla deltagare få studiematerialet Invasiva främmande växter.

De praktiska tillfällena planeras tillsammans i gruppen med stöd av Cajza Eriksson som är samordnare för bekämpning av invasiva växter på Länsstyrelsen i Skåne.

Information

  • Datum:1 april 2025
  • Tid:18.00–20.00
  • Plats:Magle St kyrkogata 5, 223 50 Lund
  • Kategori:Hybrid möte/aktivitet

Kontaktperson

Hitta hit

  • Magle St kyrkogata 5
  • 223 50 Lund
Samlingsplats: Fontänhuset
Visa plats på Google Maps