Föreläsning

Sjömat – den ätbara mångfalden i havet

Följ med på en resa bland västerhavets djurliv som du inte visste att du kan äta.

Kan det vi äter från havet gynna en större biologisk mångfald? Idag äter vi väldigt ensidigt och har ett hårt fisketryck på ett fåtal arter. Kennet Lundin, marinbiolog och författare, berättar hur vi kan bredda oss i vad vi äter från havet och samtidigt gynna både havsmiljön och vår egen hälsa. Följ med på en resa bland västerhavets djurliv som du inte visste att du kan äta.

Bilden visar en bläckfiskart som heter Nordkalmar (Loligo forbesii). Foto: Klas Malmberg, marinbiolog på Universeum.

Kennet Lundin är marinbiolog och vetenskaplig intendent vid Göteborgs naturhistoriska museum samt docent vid Göteborgs universitet. Han arbetar särskilt med marina ryggradslösa djur. Kennet skriver både populärvetenskapligt och forskningsinriktat, samt är författare och medförfattare till flera böcker om havets djur, som Nationalnyckeln för Sveriges flora och fauna. Under föreläsningen får vi möjlighet att bekanta oss med hans bok Sjömat – den ätbara mångfalden i havet.

 

Innan föreläsningen kan du besöka Konsthallen med utställningen En tidsresa i biologisk mångfald – om samspelet mellan allt liv på jorden.

Information

  • Datum:19 mars 2025
  • Tid:18.30–20.00
  • Plats:Trollhättevägen 4, 442 49 Kungälv
  • Kategori:Inomhus

Kontaktperson

Hitta hit

  • Trollhättevägen 4
  • 442 49 Kungälv
Samlingsplats: Mimers kulturhus, Hörsal 2
Visa plats på Google Maps