Foodjam med baljväxter
Foodjam med baljväxter är ett roligt och hållbart sätt att laga mat tillsammans. Skapa en gemenskap där både hälsa och miljö står i fokus. Här får du tips för att anordna eller delta i ett Foodjam med baljväxter – hållbar matlagning.
Vad är Foodjam?
Foodjam är matlagningsevent där människor samlas för att laga mat tillsammans med hållbarhet i fokus. Deltagarna använder lokala råvaror och får dela kunskap i en social atmosfär. Naturskyddsföreningen i Skåne arrangerar Hemma-hos-foodjam, där deltagarna träffas hemma hos varandra och lagar mat i en avslappnad miljö.
Baljväxter som hållbar smakinspiration
Baljväxter är alltså nyckelkomponenter. De är rika på protein och näringsämnen och har positiva effekter på miljön, då deras odling förbättrar jordens kvalitet. Så genom att laga mat med baljväxter gör ni alltså ett hållbart val för både hälsan och planeten.
Så anordnar du ett Foodjam med baljväxter
Att anordna Foodjam med baljväxter är enkelt. Naturskyddsföreningen i Skåne erbjuder en komplett guide med tips på recept, teman och hur du kan dela upp deltagarna för en smidig och rolig matlagning. Använd lokala, säsongsbetonade råvaror för bästa hållbarhet.
Hållbar matlagning i gemenskap
Ett Foodjam med baljväxter är ett fantastiskt sätt att inspirera andra till att laga hälsosam och miljövänlig mat. Genom att bjuda in till dessa event sprider du både kunskap och gemenskap.
Kom igång med Foodjam
Läs mer om hur du anordnar ett Foodjam med baljväxter, läs först guiden och skapa sedan hållbara matupplevelser tillsammans!