Lär dig mer om hållbar livsmedelsproduktion i studiecirklar
Mat, mark och mångfald är Naturskyddsföreningens långsiktiga satsning för att stärka och skapa lokalt engagemang kring mat och jordbruksfrågor. Sverige behöver ett robust och långsiktigt hållbart livsmedelssystem med rika odlingslandskap, som förser oss med mat och andra mervärden, samtidigt som det lämnar utrymme för naturen och värnar en mångfald av lantbrukare i hela landet.
Studiecirkeln Mat, mark och mångfald ger verktyg och ökad förståelse kring utmaningar och potential kring matproduktion och konsumtion i framtida landskap.
Det är en chans att samla lokala aktörer på den plats där du bor, så att ni tillsammans kan utveckla kunskap och kraft för att skapa trygga matsystem och landskap rustade för framtiden.
Studiecirkeln Mat, mark och mångfald är en satsning från Naturskyddsföreningen tillsammans med Ekologiska lantbrukarna och Studiefrämjandet. Materialet har sin utgångspunkt i forskning om hållbara matsystem och är en möjlighet att omsätta kunskap till konkreta platsspecifika lösningar. Den riktar sig till alla som är intresserade av vårt framtida matsystem. Såväl konsumenter som producenter.
Tillsammans förändrar vi landskapet – en tugga i taget!
Studieplanen är baserad på rapporten “Lantbruket, samhället och den biologiska mångfalden”.
Se kortfilm om Framtidssäkrat jordbruk i livskraftiga landskap – hur bidrar eko? via Youtube.
Fler länkar: