Recept på årstidspizza och 2000 kvadrat-taco
Visst går det att laga pizza och taco med bara svenska råvaror. Men riktigt som vanligt blir det kanske inte...
Årstidpizza
En svensk Quattro Stagioni med ingredienser som kan odlas i Sverige. Varieras efter årstid.
Pizzabotten och tomatsås:
Pizzatopping - varieras efter årstid:
Januari- mars: Gulbetor och rödlök, toppas med ärtskott. Serveras med vitkålssallad.
April-juni: Potatis och nässlor, toppas med rädisor. Serveras med babyspenat och målla.
Juli-september: Squash och körsbärstomater, toppas med basilikapesto. Serveras med grönsallad.
Oktober-december: Pumpa och grönkål, toppas med rostade solroskärnor. Serveras med morots- och äppelsallad.
2000 kvadrat-taco
Nästan en vanlig fredagsmys-taco med ingredienser som kan odlas i Sverige. Varieras något efter årstid och var i landet man bor.
Ingredienser